HomeRejsedagbøgerVærd at seSverigeCampingBornholmFotoalbumGallerietGolden People StoriesKommentarLinksSitemap

 

woodframe_back.gif


Noget om fri camping
 

Når man som os er vant til at bo ude på landet langt fra naboer og offentlig vej og har gjort det i mange år, så er det ikke lige lykken at være tæt på andre mennesker i campingpladsernes nærmest ghettolignende omgivelser.

Derfor har vi i mange år valgt fri camping, hvilket vil sige, at vi finder et sted gerne langt fra nærmeste større vej, hvor vi kan finde fred, ro og stilhed.

Den vigtigste regel i forbindelse med fri camping er, at man ikke holder på pladsen mere en enkelt overnatning.

Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at genbruge pladsen, f.eks. når man på et senere tidspunkt måske kommer samme vej igen evt i forbindelse med hjemturen.

Her følger nogle tips til at vælge det rette sted

Hav kendskab til ordinære campingpladser i det område du ønsker at campere i, hvis din søgning efter et godt sted mislykkes

  • Start altid eftersøgningen af et overnatningssted mindst en time før solnedgang. Det er sjældent særlig succesfuldt at lede efter gode pladser efter mørkets frembrud
  • Hvis du ikke har fundet et sted at overnatte inden solnedgang så find nærmeste ordinære campingplads
  • Parker ikke alt for tæt på en campingplads – det vil ikke være særlig populært
  • Det ideelle overnatningssted er en plads ude af syne fra nærmeste offentlige vej
  • Når du har fundet et passende sted så check lige de nedenstående punkter
  • Tegn på uhensigtmæssigheder:

Knuste bilruder - kan være tegn på indbrudsaktivitet

Større mængder af fastfood-rester – måske stedet benyttes til korte natlige besøg af den lokale ungdom

Mærker efter hjulspin – her kommer egnens unge om aftenen og ”leger”

Større skrald som møbler, køleskabe o.lign.  

  • Undgå små rastepladser – nogle mennesker synes det er morsomt at køre ind på siden af din bil, slå på siden og fræse videre. Hvis det er eneste mulighed, så parker så vidt muligt væk fra til- og frakørsel og helst på en måde, der gør det vanskeligt at komme op på siden af din bil
  • Parker din bil med fronten i den retning, du tænker at forlade stedet. Det forebygger diverse manøvrer i mørke, i tilfælde af at du hurtigt skal væk fra stedet
  • Kig lige efter evt forhindringer. Kig også efter evt overhængende grene, som evt. kan give problemer, hvis du skal væk i mørke
  • Og husk lige i alle tilfælde at checke underlagets kvalitet inden du parkerer. Er det blødt, så du risikerer at køre fast og vil du så være i stand til at forlade stedet efter en ordentlig omgang regn i nattens løb?

Vær også opmærksom på, at der er forskel på at campere med en autocamper og med en campingvogn.

De steder, hvor der står CAMPING FORBUDT, er det faktisk tilladt at parkere med en autocamper, da den betragtes på lige fod med andre biler. Men lad være med at rulle markisen ud og sætte alle liggestolene udenfor, hvis det ikke er på et meget afsides sted langt fra alfarvej.
Man skal dog nok være opmærksom på, at det måske af nogen lokale kan opfattes som en provokation, hvis man parkerer sin autocamper på sådanne steder.

Mange gange, hvor vi troede, vi var langt væk fra alfarvej, har vi ikke desto mindre oplevet, at der alligevel kom biler forbi på den skovvej, vi holdt på. Så vi sørger altid for, at vi holder på en sådan måde, at der er mulighed for at en bil / traktor kan passere uden problemer.

Dette er nogle helt personlige punkter. Men ud over ovenstående skal der heller ikke være noget affald. Vi samler op for ikke at blive beskyldt for det.

Jo flere af ovenstående punkter du kan få opfyldt jo bedre bliver din overnatning.

Og så til slut:
Husk lige at kigge på reglerne omkring den svenske
Allemansrätt.

 

Copyright © 2011 HUMLEDAL. All rights reserved