HomeRejsedagbøgerVærd at seSverigeCampingBornholmFotoalbumGallerietGolden People StoriesKommentarLinksSitemap

 

SOMMERFERIEN 2007

sol over trappstensforsen

En sommer
i sol og varme
og regn og kulde
-

fra syd til nord
og hjem igen

naakajarvi


Her er så lidt overordnet snak om turen, men til de utålmodige, som ikke har lyst til at læse resten af siden, kan jo bare klikke sig videre herfra:

Naturreservater
Ekoparker

Kultur

Flot natur

Vandfald
og andet vand

Andre oplevelser


Vi havde planlagt at skulle være afsted i en 3 måneders tid. Men dels kom vi senere afsted end planlagt og dels var vejret i sommeren -07 jo ikke det aller bedste. Derfor blev også hjemrejsen tidligere end planlagt - det blev simpelthen for koldt og fugtigt, da vi nåede ind i september.
 

afslapning ved stora luleelv

Men trods alt blev det som i foregående år nogle gode uger, hvor vi trillede rundt på de svenske landeveje. Stoppede når vi fandt et godt overnatningsssted i overensstemmelse med den svenske Allemansrät.
 

Vi havde som sædvanlig lagt nogle planer for, hvad vi ville se, men var da også forberedt på, at der - som sædvanlig - kunne dukke ting op undervejs, hvilket da også skete. Forklaringen på hvad dette er kan findes på siden med Naturreservater og Ekoparker i bunden af denne side.

Så det blev både til nye vandfaldsoplevelser, dybe sprækkedale, lidt fjeldvandring og nogle gode ture i de dybe, stille svenske skove
 

lerfallet
 

svampe
 

.Vi fik også kigget på nogle spændende blomster og laver, mosser og svampe er jo altid spændende at kigge på.

svampe
 

Og på trods af vejret fik vi også vores bad i søerne i nærheden af Arjeplog - det er næsten gået hen og blevet en tradition - skønt i år var det en lidt kølig oplevelse. men her hænger i det mindste badetøjet til tørre efter badet som var meget forfriskende.

hornavan
 

ren
 

Forskelligt dyreliv blev det også til lige fra de sædvanlig rener på vejene til små farvestrålende biller.

bille
 

Vi fandt et nyt indslag i den svenske natur i år. Sveaskog - som svarer til vores statskove - har lavet et nyt spændende tiltag. Uproduktive skov- og naturområder, der indeholder spændende elementer blliver nu i stor stil lagt ud som Ekoparker. Allerede nu er der ca 30 at vælge imellem fordelt over hele landet. Hvis du vil vide mere så kig på www.ekopark.se  Vi har allerede rekvireret materiale til mange spændende ture til sommeren 2008.

 

Ved at benytte linkene her nedenunder kan du så se, hvad vi har valgt at vise af vores mange, mange oplevelser i en sommer, hvor vejrguderne ikke altid var med os, men - som der siges - der findes jo ikke dårligt vejr - kun forkert påklædning. Vi fik da også brug for både regntøj, de varme trøjer men da også badetøjet - god tur......
 

Naturreservater
Ekoparker

Kultur

Flot natur

Vandfald
og andet vand

Andre oplevelser


Bemærk at samme lokalitet kan optræde under flere kategorier
Opdelingen i de forskellige kategorier er ikke konsekvent - der kan også være "flot natur" i de øvrige kategorier og omvendt
 

Copyright © 2011 HUMLEDAL. All rights reserved