woodframe_back.gif - Tilbage til Fjeldvandring

PAK LET….aldrig i livet
(Oversat fra Tärnaby-Hemavans magasin Just Nu – Sommer 2003)
 

At bære let oppakning er ikke noget for rigtige mænd.
Her kommer nogle tips til, hvordan man undgår alt for let oppakning. Disse små tips fungerer, jeg ved det af egen erfaring.

Tips 1
At have et ekstra telt i oppakningen og ikke tage det frem før fjerde eller femte nat, når I har ligget 5 personer og trængtes i et firemandstelt er rigtig godt. Det vejer godt i oppakningen og fremkalder uventede reaktioner hos kammeraterne.

Tips 2
Hav travlt når du pakker. Giv pokker i at pakke maden om i mindre portioner selv om I bare skal være ude i en weekend. Et kilo sukker, et stort glas marmelade, et kilo margarine, en 5 liters dunk med sprit mm, får let trimmet en allerede tung rygsæk op mod de 40-50 kilo.

Tips 3
Gem sten i kammeraternes rygsække. Du får dem garanteret tilbage i et ubemærket øjeblik. Tricket er så at allerede da have en så tilpas tung rygsæk, at en 4-5 kilo sten ikke gør nogen afgørende forskel.

Tips 4
Planlæg familien således at du altid har mindst 1 barn, som skal bæres og et som bliver træt efter ca. en kilometer og således også skal bæres.

Tips 5
Tilbyd altid at bære de ekstra ting som dukker op. For eksempel et armételt som bliver fragtet ind med helikopter sidder fint ovenpå din rygsæk. Få et par personer til at hjælpe dig med at komme op og stå. Er rygsækken nemlig tung nok klarer du det ikke selv.

Tips 6
Lykkes det ikke at få rygsækken tung nok, kan man opveje det med at bruge tynde bæreseler, som skærer ind i skuldrene allerede ved moderat tyngde og undlade at bruge hoftebæltet.
Ulemperne og farerne ved for lette rygsække kan ikke påpeges kraftig nok. Med en let rygsæk kan man let komme så langt ud i vildmarken og dermed risikere ikke at kunne finde tilbage.
En anden alvorlig konsekvens er risikoen for at glemme rygsækken efter en rast.
Den nuværende chef for Storuman energi AB, Nils-Gunnar Frohm havde i sin ungdom så let en rygsæk, at han glemte den efter kaffepausen og gik flere kilometer uden at savne den.
Da han opdagede at han havde glemt rygsækken, så grinede vi af ham. Det har ikke været morsomt.
Frem for tunge kameraer, ekstra tøj og andet som ”kan være rart at have med”, hvorfor så ikke bære vand…
Ja, du kan sikkert også selv finde på dine egne metoder til at øge vægten på din rygsæk.

forfatter: Roland Nilsson – som ser frem mod bæringssæsonen

Copyright © 2011 HUMLEDAL. All rights reserved