Andre oplevelser - sommer 2015

Vildmarksvägen

Torrvallen

Elsa Andersons konditori, Norberg

Haväng - Vandrehjemmet

Vildmarksvägen

Endnu en gang oplevede vi dette.
Når man i fjeldområder skal lave og/eller reparere en vej, sparer man en hel del på transport af materialer.
Man laver simpelthen et nyt stenbrud, opstiller det nødvendige maskineri og går så bare i gang med at producere sten, skærver, grus mm til vejbyggeriet. At man så lige skal lave en lille omvej uden om det nye stenbrud, kan da ikke genere nogen....

Besøgt 25/7 2015
 

 
     
 

Torrvallen

Da vi forlod Flatruet og kørte via Funäsdalen og østpå for at komme ud til vej 45, kom vi også op over Vemdalsskalet på vejen mod Klövsjö.
Til vores store overraskelse og glæde opdagede vi, at det hyggellige serveringssted Torrvallen var genåbnet efter at have være lukket i mange år.
Så vi drejede ind, blev hilst velkommen af dørvogterhunden og blev så ellers beværtet med god kaffe og herligt hjemmebag af det hyggelige nye værtspar.
Så da vi en god uges tid senere atter skulle sydpå, var der ikke så meget at diskutere. Vi skulle endnu en gang hertil og atter nyde Maja's hjemmebag og hyggesnakke med Jan.

Besøgt 21/7 og 30/7- 2015
 

 
     
 
     

Elsa Andersons konditori, Norberg

Det er efterhånden blevet til en fast tradition, at vi skal til Norberg og besøge Elsa Andersons konditori på vores sommerture.
Og således blev det da også i år. Vi kører gerne en omvej for at komme over på disse kanter af Sverige for at opleve det spændende miljø og nyde de lækre kager og den gode kaffe.
I år var vi så heldige, at det var rigtig godt vejr, så vi kunne sidde udendørs. Oven i købet under et telt, der skyggede for solen.
Årets traktement kom til at bestå af dels et par af de kæmpestore räkmackor efterfulgt af et par af konditoriets gode kager, som vi så delte, så vi begge kunne smage. Og så god kaffe og naturligvis efter svensk tradition med påtår.

Besøgt 31/7- 2015
 

   
     
 
     

Efter vi kom hjem, har vi så erfaret, at natten til den 21/8 brændte hele det gamle konditori ned til grunden.
Politiet har oplyst til diverse medier, at branden var påsat. Der er fundet flere antændingssteder i ruinerne.
Heldigvis kom ingen mennesker til skade ved branden, men uvurderlige antikviteter i form af inventaret i konditoriet er gået op i luer. Og så selvfølgelig også den smukke gamle bygning, der oprindelig var opført et helt andet sted i 1700-tallet men flyttet til Norberg i midten af 1800-tallet, og konditoriet har været her siden 1903, hvor Elsa Anderson overtog ejendommen.
Man må da bare håbe, at den nuværende ejer på en eller anden måde kan få genetableret konditoriet, der er/var et yndet besøgsmål for både Norbergs indbyggere samt mange, mange turister, samt at de mange gamle opskrifter er bevarede.
Nedenfor et par billeder fra nettet under og efter branden, hvor man bl.a. kan se det telt, hvor vi sad.

Trist, trist trist.....
 

 

 

Haväng - Vandrehjemmet

I forbindelse med vores travetur ved Haväng benyttede vi lejligheden til at nyde en kop kaffe og en rigtig lækker æbletærte med vaniljecreme. I det flotte solskinsvejr blev traktementet indtaget på den hyggelige gårdsplads i den gamle gård.

Besøgt 18/8 2015

 

 
     
 
     

 

Copyright © 2015 HUMLEDAL. All rights reserved